کسب و کارهای مواد غذایی موفق ایران
نوشته شده توسط : علی سجادی

 

صنایع کمی هستند که حیاتی‌تر از مواد غذایی باشند. ممکن است ذائقه افراد متفاوت باشد؛ اما این مسلم است که همه به مواد غذایی نیاز دارند

کسب‌وکار به زبان ساده یعنی شغلی که فرد دارد و برای کسب درآمد به آن مشغول است باغبان‌ها و کشاورزها شغلی دارند که طی آن، مواد غذایی خام را وارد بازار می‌کنند. برخی افراد واسط بین مواد غذایی خام (ارگانیک) و محصول تولیدشده حاصل از آن هستند

کسانی که قصد فعالیت در حوزه ی مواد غذایی را دارند باید برای بیزینس خود یک برند ثبت کنند و اگر زمان و شرایط ثبت برند را ندارند میتوانند از وبسایت بورس برند، برند آماده مواد غذایی خریداری کنند

این افراد که ممکن است شامل چند نفر تا یک شرکت بزرگ باشند، کسب‌وکار مواد غذایی دارند و کارآفرینی مواد غذایی داشته‌اند؛ اما آن‌ها چگونه وارد بازار می‌شوند؟

شرکتی گندم را به ماکارونی تبدیل می‌کند؛ زیرا طی فرایندی مانند تحقیقات بازار به این نکته پی برده که بازار به محصولی مثل ماکارونی نیاز دارد و در صورتی که آن را تولید کند، مشتری خواهد داشت.آشپز یا رستوران، مواد غذایی خام را با هنر آشپزی ترکیب می‌کند و غذایی خوشمزه می‌پزد که مردم برای خرید آن، به رستوران مراجعه خواهند کرد

 

می‌توان شغل مواد غذایی راه انداخت؟

دیدن شرکت‌ها و غول‌های بزرگی که در سطح جهان کارآفرینی مواد غذایی داشته‌اند، می‌تواند، دلیل کافی و مناسبی برای راه‌اندازی کسب‌وکار مواد غذایی باشد؛ اما باید قبل از اقدام به این کار، به سوال «چطور می‌توان کسب‌وکار موفقی را راه انداخت، به‌گونه‌ای که محکوم به شکست نشود؟» پاسخ داده شود.کسب‌وکار مواد غذایی بازاری بسیار قوی و گسترده است؛ بازاری که رقابت در بخش‌های مختلف آن یکسان نیست. شما باید ابتدا برای خود مشخص کرده باشید که می‌خواهید در کدام بخش فعالیت کنید.

البته تحلیل رقبا در این انتخاب، خالی از لطف نیست؛ زیرا رقابت با شرکت بزرگی که بیشتر بازار را گرفته است، تصمیم درستی نخواهد بود

 

کسب‌وکارهای مواد غذایی موفق ایران

بهروز: آقای بهروز فروتن، متولد ۱۳۲۴، با کارآفرینی مواد غذایی این شرکت را راه‌اندازی کرد.

تک ماکارون: آقای احمد صادقیان، متولد ۱۳۲۲، بنیان‌گذار این شرکت بود.

تلاونگ: این شرکت در سال ۱۳۵۶ متولد شد.

گلها: در سال ۱۳۱۸ در زمینه ادویه‌جات وارد بازار شد و سال ۱۳۴۵ عرضه به روش بسته‌بندی را آغاز کرد.

درنا: شرکت تولید کیک که در سال ۱۳۴۴ کار خود را آغاز کرد و به‌مرور آن را گسترش داد.

سحر: در سال ۱۳۷۰ افتتاح شد و ۳ سال بعد به بهره‌برداری رسید.

دلپذیر: در سال ۱۳۲۸ کار خود را با تولید چندین نوع کمپوت و مربا آغاز کرد.

تبرک: این شرکت در سال ۱۳۷۷ افتتاح شد.

مانا: بیش از ۴۰ سال است که در زمینهٔ تولید ماکارونی فعالیت می‌کند.

یک و یک: در سال ۱۳۴۶ شروع به کار کرد

 

۱۵ ایده تولید مواد غذایی پر درآمد

مشاغل کوچکی در ارتباط با مواد غذایی وجود دارند که فعالیت و حضور در آن‌ها، می‌تواند شغل آینده شما باشد و با کارآفرینی مواد غذایی در این زمینه‌ها می‌توانید سود زیادی به‌دست آورید الزامی نیست که کسب‌وکارتان بسیار بزرگ باشد، همین که نیازهای بخشی از جامعه را برطرف کنید و کسب‌وکارتان بتواند نیاز مادی شما را برآورده کند یعنی به موفقیت در کسب‌وکار خود رسیده‌اید

حال با چند نمونه کسب‌وکار مواد غذایی که می‌توانند شغل آینده شما باشند و سود بالایی برای شما سرازیر کنند، آشنا می‌شویم:

تولید میوه خشک

شما می‌توانید میوه‌های مختلفی را از بازار یا زمین‌های کشاورزی بخرید؛ سپس آن‌ها را به روشی استاندارد و مناسب خشک کنید. آن‌ها را در بسته‌های مختلف با طعم‌های گوناگون بسته‌بندی کنید و برای فروش به نمایش بگذارید و به‌همین راحتی کارآفرینی مواد غذایی راه بیندازید

می‌توانید به مغازه‌های فیزیکی و خواروبار فروشی‌ها مراجعه کنید یا اینکه در وبسایت‌ و در فضای آنلاین، آن‌ها را به فروش برسانید. همان‌گونه که همین الان نیز وبسایت‌هایی در این زمینه وجود دارند.

کمپوت میوه

کمپوت میوه نیز می‌تواند کسب‌وکار مواد غذایی شما باشد. برای شروع این کار کافی است مقداری میوه تهیه کنید، به‌اندازه بجوشانید و به تناسب، شکر به آن اضافه کنید. این‌گونه، شما کمپوت میوه‌های متنوعی خواهید داشت که طبیعی و بدون نگه‌دارنده تهیه شده‌اند و افراد می‌توانند آن‌ها را از شما خریداری کنند

برای خرید برند آماده پروتئینی کنسروی به سایت بورس برند مرجع ثبت و فروش برند های آماده مراجعه فرمایید

لبنیات سنتی

کارخانه‌هایی وجود دارند که به‌صورت صنعتی و در ابعاد بزرگ، شیر را به لبنیات تبدیل می‌کنند و در این فرایند از مواد نگه‌دارنده بهره می‌برند. شما می‌توانید با دانش و تجربه‌ای که از کارهای خود آموخته‌اید، از شیر سنتی و محلی، لبنیات سنتی یعنی ماست، کره، دوغ و غیره تهیه کنید. افرادی که به خوراکی‌های سنتی علاقه‌مند هستند، مشتریان شما خواهند بود.

 

ماست میوه‌ای

شما می‌توانید ماست‌هایی را با طعم میوه تولید کنید و کارآفرینی مواد غذایی داشته باشید. طعم‌دار کردن ماست، هنر شما خواهد بود که طی آن، طعم‌های گوناگونی را به ماست اضافه خواهید کرد.

.بسته‌بندی حبوبات

چه این موضوع (فروش حبوبات بسته‌بندی شده) را بپذیرید یا پذیرش آن برای شما سخت باشد، شغل بعضی از افراد، بسته‌بندی حبوبات است. آن‌ها با بسته‌بندی شکیل و مناسب حبوبات، رعایت بهداشت، فروش این مواد را ساده می‌کنند و کارشان نیز نتیجه می‌دهد.

رستوران با غذاهای محلی

غذاهای محلی همواره طرفداران خاص خود را دارند. مردم محلی، خرید غذاهای خانگی و سنتی را بهداشتی‌تر می‌دانند. مسافران نیز به امتحان کردن غذاهای محلی رغبت بیشتری نشان می‌دهند. تازه اگر بتوانید شهرتی دست‌وپا کنید، مشتریانی خواهید داشت که صرفا برای امتحان کردن غذای شما آمده‌اند.

رستوران غذاهای محلی، پتانسیل بالایی برای تبدیل شدن به کسب‌وکار مواد غذایی دارد. با این حال، به‌ یاد داشته باشید که شما به این منظور باید فرآیند راه‌اندازی یک کسب‌وکار خانگی را بدانید.

 

غذای سالم کودکان

دنیای امروز سرعت زیادی دارد و همان‌طور که فست‌فود‌ها به دنیای افراد بزرگسال راه پیدا کرده‌اند، غذاهای آماده نیز به دنیای کودکان وارد شده‌اند.

والدینی هستند که دغدغهٔ غذای سالم و مفید را برای کودکان خود دارند و از نظر مالی نیز از موقعیت خوبی برخوردارند؛ اما فرصت کافی را برای تهیه غذاهای خانگی ندارند. این والدین، وقتی از وجود غذای سالم کودکان مطلع شوند، به مشتریان ثابت شما تبدیل خواهند شد.

 

نان فانتزی

نان‌های لواش، بربری و سنگک، نان‌های مورد توجه عموم مردم هستند؛ علاوه‌بر این نان‌ها، نان‌های فانتزی نیز راه خود را به سفره‌های مردم باز کرده‌اند و تعدادی از مردم، نان فانتزی را خوشمزه‌تر، سالم‌تر و مناسب‌تر می‌دانند و از آن برای سفره و زندگی خود استفاده می‌کنند.

شما می‌توانید مهارت‌های موردنیاز برای تولید نان فانتزی را فرا بگیرید؛ سپس اقدام به ساخت و عرضۀ نان فانتزی کنید و کارآفرینی مواد غذایی داشته باشید.

 

آبمیوه ‌فروشی

کسب‌وکارهای زیادی هستند که به‌طور مستقیم با میوه سروکار دارند، آبمیوه‌فروشی نیز یکی از آن‌هاست.

میوه‌ها، سرشار از مواد مغذی و ویتامین‌های متنوع‌اند. با این کار، افرادی که به سلامتی خود اهمیت می‌دهند، مشتری شما خواهند شد

 

فست‌فود

سرعت بالای دنیای امروز، اغلب ما را به‌ سمت فست‌فودها کشانده و آشپزی و پخت غذای خوشمزه با مواد فست‌فودی، یک هنر است!

اگر این هنر را دارید، می‌توانید در این کار به فعالیت مشغول شوید؛ اما اگر به این هنر مسلط نیستید، می‌توانید از طریق دوره‌های آموزشی یاد بگیرید تا عملکرد بهتری داشته باشید.

 

بستنی رژیمی

مردم زیادی به‌ دلیل چاقی یا برای حفظ سلامت خود، رژیم می‌‌گیرند و از طرفی، تقریبا همه به بستنی علاقه‌مند هستند.

شما می‌توانید با کارآفرینی مواد غذایی در زمینه‌ٔ مغازه رژیمی، بستنی‌های رژیمی به مردم بفروشید. این بستنی‌ها، مزه‌ٔ خوبی دارند و به سلامتی شما نیز آسیبی نمی‌رسانند.

 

تهیه رب گوجه‌فرنگی

رب گوجه‌فرنگی با ذائقه ما ایرانی‌ها گره خورده است؛ به‌گونه‌ای که بیشتر مواد غذایی ما رب گوجه‌فرنگی دارد؛ حتی شرکت‌های بزرگی نیز برای تولید و فروش رب گوجه‌فرنگی راه‌اندازی شده‌اند.

رب گوجه‌فرنگی سنتی به‌دلیل مزایایی مانند رعایت بهداشت، مواد اولیه سالم و غیره، می‌تواند کسب‌وکار پرسود و خوبی برای شما باشد

 

تهیه آرد

افراد زیادی هستند که به آرد نیاز دارند. شما می‌توانید از گندم، آرد تهیه کنید یا اینکه مزرعه گندم داشته باشید و به‌جای فروش گندم به‌صورت خام، آن را به آرد تبدیل کنید و بعد بفروشید.

مزیت آرد سنتی، سبوس‌دار بودن آن است و می‌تواند گزینه خوبی برای کارآفرینی مواد غذایی باشد.

 

فرآوری سبزیجات

افراد از سبزیجات در غذاهای خود استفاده می‌کنند و ما ایرانی‌ها نیز علاقه‌ٔ زیادی به استفاده از سبزی در اغلب مواد غذایی خود داریم. تهیه سبزیِ خورشت‌ها کار ساده‌ای نیست و این کار ضمن وقت‌گیر بودن، به دانش و مهارت بالایی نیاز نیز دارد.

مواردی که همه افراد، آن‌ها را ندارند!

شما می‌توانید کسب‌وکار فرآوری سبزیجات راه‌اندازی کنید، سبزیجات خام را بخرید و آن‌ها را پاک کنید، بپزید و به مردمی که خواهانش هستند، بفروشید.

 

انواع ترشیجات

درست کردن یک ترشی خوشمزه کار ساده‌ای نیست. هنر ساخت ترشی را دارید؟ از آن بهره ببرید و ترشی‌هایتان را بفروشید. این کارتان خدمتی به دیگران است؛ زیرا از هدررفت مواد غذایی به دلیل نداشتن دانش ساخت ترشی جلوگیری می‌کند

 

نتیجه‌گیری

 

کسب‌وکار مواد غذایی بسیار گسترده است و کارآفرینی مواد غذایی نیز به کسب علم و دانش این کار نیاز دارد. شما اکنون باید بتوانید ایده کسب‌وکار مواد غذایی خود را داشته باشید و یکی از آن‌ها را اجرا کنید. البته فراموش نکنید که بدون دانش وارد هیچ کسب‌وکاری نشوید.

مطمئن باشید که با پشتکار و تلاش می‌توانید کسب‌وکارتان را به جلو ببرید و آن را به نتیجه برسانید. فقط ناامید نشدن و استفاده از تجربهٔ دیگران را فراموش نکنید





:: بازدید از این مطلب : 119
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 4 تير 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: